تعداد طبقات بهشت .



 به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی علوم وحیانی اسراء، آیت‌الله «عبدالله جوادی‌آملی» فقیه و مفسر قرآن کریم در خصوص فضایل و برکات قرائت قرآن‌کریم و تاثیر آن در آخرت، مطالبی را بیان کرده است که در ادامه می‌آید.  

                                    آیا در برزخ، انسان سیر تکاملی دارد؟



                    


این مفسر قرآن‌کریم با بیان‌اینکه شناخت انسان به قرآن در آخرت به درجات او می‌افزاید، گفت: حضرت موسی‌بن جعفر (ع) به مردی فرمودند: «أتحبّ‌البقاء فى‌الدّنیا»؛ آیا بقای در دنیا را دوست داری؟ آن شخص که از تربیت‌شدگان مکتب امامت بود، عرض کرد: آری؛ آن حضرت پرسیدند: چرا؟ عرض کرد: برای آن که به قرائت سوره محبوب خود، «قل هو الله أحد» بپردازم که امام کاظم (ع) پس از لحظه‌ای سکوت، فرمودند: «یا حفص! من مات من أولیائنا و شیعتنا و لم یُحسن‌القرآن عُلّم فى قبره لیرفع‌الله به من درجته فإن درجات‌الجنة علی قدر آیات‌القرآن یقال له: اقرأ وارْقَ. فیقرأ ثم یرقی»؛ اگر از شیعیان ما، کسی قرآن را به خوبی فرا نگرفته باشد (چون به حقیقت آن ایمان دارد) در جهان برزخ، قرآن به او تعلیم داده می‌شود تا خدای سبحان با معرفت قرآن بر درجات او بیفزاید؛ زیرا درجات قرآن به اندازه آیات قرآن است؛ به قاری گفته می‌شود: «بخوان و بالا برو»، او نیز می‌خواند و بالا می‌رود.

درجات بهشت به تعداد آیات نورانی قرآن‌کریم است

آیت‌الله جوادی‌آملی در ادامه افزود: در جهان برزخ، زمینه‌ای برای تکامل عملی نیست، تا انسان با انجام کاری واجب یا مستحب به کمال برتر عملی برسد، ولی راه تکامل علمی باز است؛ نظیر آنچه در رؤیا برای روح معلوم می‌شود و برای آگاهی به آن حرکت فراگیری از قبیل کوشش‌های بدنی در زمان بیداری راه ندارد و بسیاری از علوم و معارف دین در آن جا برای انسان‌ها روشن و مشهود خواهد شد و چون عدد درجات بهشت به عدد آیات نورانی قرآن‌کریم است، برای ترفیع درجات شیعیان، ابتدا از تعلیم قرآن بهره‌مند خواهند شد و سپس با فرمان «اقرأ وارق»، می‌خوانند و در درجات بهشت صعود می‌کنند.

این استاد برجسته قرآن‌کریم با بیان‌ اینکه صعود در درجات بهشت پاداش قرائت در عالم آخرت نیست، بیان داشت: زیرا در عالم برزخ، تکلیف و عمل مکلّفانه که جزا را به همراه داشته باشد نیست، بلکه صعود بهشتیان در درجات بهشت، همان ظهور انس با قرآن در دنیـاست.